Gül Kebap, Çanakkale Savaşı Gazisi, Girit Resmo’dan İzmir’e göç eden Yüzbaşı Hacı Mehmet Ali Gülgeze tarafından 1949 yılında kurulmuş, ikinci kuşak oğullar Mustafa ve Muhsin Gülgeze kardeşler uzun yıllar babalarından aldıkları bu bayrağı ileriye taşımış, ardından Muhsin Gülgeze’nin oğlu üçüncü kuşak Hüsnü Gülgeze mekanı markalaştırmıştır. Gül kebap hali hazırda dördüncü kuşak Burak Muhsin Gülgeze tarafından işletilmektedir.
Kemeraltı'nda büyük dedemiz tarafından 1949 yılında açılan, dört kuşaktır babadan oğula teslim edilerek işletilen bu güzide yerin gelecek nesiller boyunca aynı lezzet ve ruh ile devamını temin etmektir.
Güleryüz, hijyen ve kaliteden ödün vermeksizin, ziyaretçilerine ürün ve hizmetin en güzelini sunmak.
Ahilik Türk kültür tarihinin önemli bir öğesidir. Ahlakla sanatın, konukseverlikle yardımseverliğin uyumlu sentezini sunan Ahilik Geleneğini işletmemizde sürdürmekteyiz. İş hayatında en dürüst, cemiyette en edepli, muhabbette en samimi, zaviyede ise en mütevazı olmak gayelerimizdendir.
Kemeraltı esnafının, buraya alışverişe gelenlerin ve müdavim ziyaretçilerimizin vazgeçilmezi olan Gül Kebap'a gelen herkez esnaflığın güzel yanını, samimi güleryüzü ve dost muhabbetini görecek, esnaf lokantası konseptindeki mekanımızda nostalji yaşayacaktır.
Yaptığımız işin ve söylediğimiz herşeyin arkasındayız. Burada herşey görüldüğü gibidir. Mekanımızda etin ve yağın en iyisi kullanılmakta ve elden ele aktarılan lezzet sırları ürünlerimizde uygulanmaktadır. Hali hazırda 60 yıldır mekanımızı ziyaret eden, dört neslin elinden döner yemiş kıymetli müdavimlerimiz vardır. Bunların bizim için paha biçilemez, maddi değeri asla takdir edilemeyecek değerler olduğunu biliyoruz ve bunları korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Daha çok kazanmak, fabrikasyona dönmek değil, Samimiyetle, ahilik ilkemiz ve bundan kaynaklı güleryüz, kalite, hijyen ve saygıyla sıcacık bu ortamda hizmetimize devam etmek istiyoruz ve edeceğiz.
Girit Resmo 1894 Doğumlu, Çanakkale Savaşı Gazisi, Yüzbaşı Mehmet Ali GÜLGEZE İzmir'e göç ettikten sonra bugün hala aynı yerde hizmet veren Gül Kebap'ı açmış, ziyaretçilerine Döner ve Köftelerini ulaştırmaya başlamıştır. Ahilik ilkesini kendisine şiar edinmiş, nesillerinide bu yönde talim ve terbiye ile yetiştirmiştir.
Mehmet Ali GÜLGEZE tarafından açılan Gül Kebap'ta ikinci kuşak Mustafa ve Muhsin GÜLGEZE kardeşler babalarından aldıkları bayrağı daha ileriye taşımış, ahilik ilkesini devamını temin etmiş, el aldıkları sırlı lezzeti ziyaretçilerine sunmaya devam etmişlerdir.
Gül Kebap üçüncü kuşak işletmecisi Hüsnü GÜLGEZE kendi döneminde özüne ve ruhuna bağlı olarak faaliyetlerine devam etmiş, aynı zamanda gül kebap'ı markalaştırmış, tanıtımına önem vermiştir. Büyüklerinden aldığı edep ve terbiyeyi, iş ahlakını ve ahilik ruhunu gelecek nesline öğretmiş ve el vermiştir.
Gül Kebap'ın hali hazırda dördüncü kuşak işletmecisi Burak Muhsin GÜLGEZE ise atalarından kalan bu mirasa layık olmaya çalışmaktadır.